Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 08.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 08.03.2021

Снимка:

В  25-ия лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия.  Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

ГЮВЕЧ ОТ КАРТОФИ

Продукти: 800 г картофи, 2 глави лук, 2 червени домата (доматено пюре или консерва), 1 к. ч. олио, 2 к. ч.  настъргано сирене (или кашкавал) магданоз, червен пипер.

Приготвяне: Задушават се в олио и малко вода нарязания лук и доматеното пюре. Слага се червения пипер, разбърква се и веднага се налива 1 к. ч. топла вода. Пускат се нарязаните на резенчета картофи.

Задушава се всичко още десетина минути на умерен огън и се прехвърля в намаслена тавичка или в намаслен и леко затоплен пръстен гювеч.

Налива се 1 чаена чаша топла вода и се пече в умерена фурна.

Ястието се поднася поръсено с настъргано сирене или кашкавал и нарязания магданоз.

 

Любопитно: Още в древна Елада магданозът е бил на висока почит и са му приписвали чудодейна сила. Смятало се, че е символ на веселба и любов. Гръцкият поет Анакреон, наред с виното, красотата и любовта е възпял магданоза в своята поезия като образ на радостта от живота.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още