Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 08.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 08.07.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 08.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Правилното хранене в 7-ми лунен ден (12:24ч на 8 юли до 13:35ч на 9 юли) е плодове (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Може и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва,  както и предни ден.

Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Какви ястия да приготвите в 7-ми лунен ден, така че да е едновременно удовлетворяващо и вкусно и в хармония с енергията на деня?

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ КАЛМАРИ

Продукти:500 гр изчистени калмари, 1 чаша прясно мляко, 4-5 сварени картофа, 3-4 скилидки чесън, 4-5 лъжици олио, лимонов сок, сол, магданоз.

Приготвяне: Измийте добре под течаща вода калмарите. Извадете „перото” хрущял, което се намира вътре. Сложете калмарите в кипяща вода. След 5 минути ги извадете и обелете кожата. Нарежете ги на парченца. Варете ги в подсолена вода и млякото около 1 час, докато омекне месото напълно. Оставете в гевгир да се отцедят. Смесете ги с нарязаните на кубчета сварени картофи. Подправете със смес от счукан чесън, олио, лимонов сок, сол и ситно нарязан магданоз.

ТИКВИЧКИ С ГЪБИ

Продукти: 1 кг млади тиквички, 300 г пресни гъби, 1 кафена чашка ориз, 1 стрък чесън, магданоз, черен пипер, по 6 лъжици разтопено краве масло и сметана, парче кашкавал, сол.

Приготвяне: В намазана с масло тавичка наредете целите гъби, а върху тях – тиквичките, нарязани на кръгчета (предварително посолени и леко отцедени). Поръсете с ориза, ситно нарязания чесън, магданоз, черния пипер. Залейте с 2 кафени чашки топла вода, сметаната и маслото. Печете в предварително загрята фурна, докато ястието остане само на масло. Поръсете с настърган кашкавал и запечете още 5 минути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети