Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 08.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 08.11.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 08.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко!  Устройте си истински гурме ден, опитайте нови ястия. Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света. 

Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява. Пети лунен ден влияе на хранопровода. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес. Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Днешното предложение:

ТОРТА С ТИКВИЧКИ, ДОМАТИ И ЧЕСЪН

Продукти: Тиквички - 2 бр., Яйца - 2-3 бр., Брашно – 1/2 супена лъжица, Домати - 2 бр., Майонеза - 150 г, Чесън - 6 скилидки, Твърдо сирене - 30 г, растително масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Измитите тиквички се настъргват на едро ренде, леко се изцеждат от сока, добавя се солта, черния пипер. Към сместа от тиквички добавете яйцата и брашното. Замесете добре тестото. Трябва да е като за палачинки. 

В тиган със сгорещено олио слагайте от тестото с лъжица, за да изравните повърхността. Изпържете до златист цвят от едната страна, обърнете и запържете от другата страна. От тестото се получават три палачинки. По желание можете да увеличите съставките и да изпечете 4-6. Оставете ги да изстинат 

Сега направете пълнежа за тортата. Счукайте обеления чесън и добавете към майонезата. Прибавете ситно нарязаният магданоз. Трябва да стане гладка консистенция.

Нарежете доматите. Ако са средно големи, нарежете ги на кръгчета.  Ако са големи, нарежете на 4 части. След това всяка част от домата нарежете на тънки филийки. 

 В подходяща чиния сложете първият пласт от тортата и я намажете със сместа от майонеза с чесън. Отгоре наредете домати и покрийте със следващата палачинка. Намазвате отново със сместа. Слагате последната палачинка и пак намазвате с майонеза и чесън, украсявате с резенчета домати и поръсваме със сирене, настъргано на ситно ренде. Тортата може да се охлади в хладилник или да се яде веднага след приготвяне.

„...тя вярваше, че добра порция вкусна храна е първото лекарство за всички житейски проблеми.“

Джоан Г. Робинсън


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети