Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 09.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.09.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес до 17:30ч може да си хапвате това, което организмът и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

Добре е да се придържате към простото правило: сутринта -  укрепващи продукти, на обед – заземяващи, а вечер – успокояващи.

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

За вечеря (след 17:30ч) е добре вече да се ограничите в яденето. Силните лунни енергии силно влияят върху функционирането на нашите органи, храносмилателната система. Подходящо е монодиета или гладуване. Яденето на плодове и зеленчуци ще облекчи и подобри функционирането на храносмилателните органи.

За тези, които не искат да гладуват, е препоръчително да се яде лека и здравословна храна по това време. Не приемайте никакви лекарства, хранителни добавки. Ефектът може да е непредсказуем.

Ако не можете да си представите живота си без месо, поне се опитайте да приготвите ястия от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

МУСАКА ОТ ЗЕЛЕН БОБ

Продукти: 500 г зелен боб, 1 глава лук, 2 моркова, 6 червени домата, 2 яйца,1 с.л. брашно, 1 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. олио, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото и се прибавят настърганите на ренде моркови, 2 домата (обелени и също настъргани), черен пипер и сол на вкус. Бобът се нарязва и се задушава в малко подсолена вода, докато омекне, след това се отцежда и прибавя към сместа. Обърква се всичко и се прехвърля в намазана с олио тава. Отгоре нареждаме останалите червени домати, нарязани на кръгчета. Наливаме гореща вода до 2/3 от височината на продуктите и се пече в умерена фурна. След около 20-25 минути сипваме заливката от разбитите яйца, брашното (предварително препечено на сух тиган) и прясното мляко. Допичаме, докато се зачерви мусаката отгоре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети