Хранене по лунен календар – понеделник – 09.09.19
Днес до 17:30ч може да си хапвате това, което организмът и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.
Добре е да се придържате към простото правило: сутринта - укрепващи продукти, на обед – заземяващи, а вечер – успокояващи.
Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.
На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.
Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.
За вечеря (след 17:30ч) е добре вече да се ограничите в яденето. Силните лунни енергии силно влияят върху функционирането на нашите органи, храносмилателната система. Подходящо е монодиета или гладуване. Яденето на плодове и зеленчуци ще облекчи и подобри функционирането на храносмилателните органи.
За тези, които не искат да гладуват, е препоръчително да се яде лека и здравословна храна по това време. Не приемайте никакви лекарства, хранителни добавки. Ефектът може да е непредсказуем.
Ако не можете да си представите живота си без месо, поне се опитайте да приготвите ястия от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.
Днешното предложение:
МУСАКА ОТ ЗЕЛЕН БОБ
Продукти: 500 г зелен боб, 1 глава лук, 2 моркова, 6 червени домата, 2 яйца,1 с.л. брашно, 1 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. олио, черен пипер, сол.
Приготвяне: Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото и се прибавят настърганите на ренде моркови, 2 домата (обелени и също настъргани), черен пипер и сол на вкус. Бобът се нарязва и се задушава в малко подсолена вода, докато омекне, след това се отцежда и прибавя към сместа. Обърква се всичко и се прехвърля в намазана с олио тава. Отгоре нареждаме останалите червени домати, нарязани на кръгчета. Наливаме гореща вода до 2/3 от височината на продуктите и се пече в умерена фурна. След около 20-25 минути сипваме заливката от разбитите яйца, брашното (предварително препечено на сух тиган) и прясното мляко. Допичаме, докато се зачерви мусаката отгоре.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--090919/
Коментари (0)
Добави коментар