Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

По-малко солете храната си

Понеделник е под влияние на Луната. В астрологията тя оказва влияние върху работата на стомаха, затова не е желателно да претоварваме стомаха си с твърде мазни храни. Препоръчително е да се избягват солените, мариновани, пушени меса и риби и изобщо такива храни, както алкохол и сладкарски изделия.

Да се намалят до минимум или напълно се откажете от употребата на силни подправки, тестени изделия, лук, чесън, домати. Всичко това може да раздразни храносмилателната система и да създаде излишни неприятности.

По-малко солете храната си. Лунната храна, която може да използвате са зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя, лапад, фасул, зелена царевица, гъби, пиперки, дини, всички листни зеленчуци и салати, каши и млечните продукти - обезсолено сирене, извара, кашкавал, мляко, плодове (без цитрусови и кисели плодове).

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС

Продукти: 1 кг. пилешки крилца, 4 с.л. зехтин, сока на 1 лимон, 4 с.л. течен мед, 4 с.л. соев сос, черен пипер, сол.

Приготвяне: Сгорещете зехтина и изпържете крилцата до златисто. Преди това ги овкусете със сол и черен пипер.

В купичка смесете меда, соевият сос и лимоновият сок. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и заприлича на златист карамел.

Сложете крилцата в чиниите и полейте отгоре със соса.

За гарнитура може да добавите прясна салата, картофено пюре.

 

ПАНИРАН ПРАЗ

Продукти:  5 стръка праз, 3 яйца, 50 г. галета (брашно), 60 мл прясно мляко, сол, олио за пържене.

Приготвяне: Нарежете праза на парчета с дължина 5-6 см и го пуснете в подсолена вряща вода да омекне. След това го отцедете.

Разбийте яйцата с прясното мляко и щипка сол.

Загрейте олио. Всяко парче праз топете в разбитите яйца, в галетата, отново в яйцата и ги пържете до златисто.

Може да се използва и като гарнитура към ястия с месо, специалитети с яйца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.