Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 09.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

По-малко солете храната си

Понеделник е под влияние на Луната. В астрологията тя оказва влияние върху работата на стомаха, затова не е желателно да претоварваме стомаха си с твърде мазни храни. Препоръчително е да се избягват солените, мариновани, пушени меса и риби и изобщо такива храни, както алкохол и сладкарски изделия.

Да се намалят до минимум или напълно се откажете от употребата на силни подправки, тестени изделия, лук, чесън, домати. Всичко това може да раздразни храносмилателната система и да създаде излишни неприятности.

По-малко солете храната си. Лунната храна, която може да използвате са зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя, лапад, фасул, зелена царевица, гъби, пиперки, дини, всички листни зеленчуци и салати, каши и млечните продукти - обезсолено сирене, извара, кашкавал, мляко, плодове (без цитрусови и кисели плодове).

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС

Продукти: 1 кг. пилешки крилца, 4 с.л. зехтин, сока на 1 лимон, 4 с.л. течен мед, 4 с.л. соев сос, черен пипер, сол.

Приготвяне: Сгорещете зехтина и изпържете крилцата до златисто. Преди това ги овкусете със сол и черен пипер.

В купичка смесете меда, соевият сос и лимоновият сок. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и заприлича на златист карамел.

Сложете крилцата в чиниите и полейте отгоре със соса.

За гарнитура може да добавите прясна салата, картофено пюре.

 

ПАНИРАН ПРАЗ

Продукти:  5 стръка праз, 3 яйца, 50 г. галета (брашно), 60 мл прясно мляко, сол, олио за пържене.

Приготвяне: Нарежете праза на парчета с дължина 5-6 см и го пуснете в подсолена вряща вода да омекне. След това го отцедете.

Разбийте яйцата с прясното мляко и щипка сол.

Загрейте олио. Всяко парче праз топете в разбитите яйца, в галетата, отново в яйцата и ги пържете до златисто.

Може да се използва и като гарнитура към ястия с месо, специалитети с яйца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати