Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 10.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 10.05.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 10.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. В последния ден от лунния месец, ден преди новолуние е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. През това денонощие протичат най-големите приливи и отливи. Подобно нещо става и с течните среди в човешкия организъм, като внася хаос в жизнените процеси. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре.

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

Този ден приемайте само вегетарианска храна - допустимо малко количество зърнени храни, млечни продукти. Изключете месо, мазни и пържени храни. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.  За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

Днешното предложение:

МИШ МАШ

Продукти: 4-5 чушки (може пресни, консервирани или смесено), 4-5 домата (според големината), 1 малка глава лук, сирене на вкус, 1-2 яйца, 1/2 червен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязва се лукът на ситно и се запържва. Слагат се нарязаните чушки и като омекнат се слага 1/2 ч. л. червен пипер. Добавят се нарязаните на кубчета домати.

Разбиват се отделно яйцата и вътре се натрошава сиренето. Като стане готово ястието, сипва се по-малко в сместа, за да не се пресекат яйцата. След това всичко се смесва.

 

„Храната ни трябва да бъде нашето лекарство и нашето лекарство трябва да бъде нашата храна“ – Хипократ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети