Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 11.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 11.10.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 11.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

Днешното предложение:

ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти за 1 порция: 200 г гъби, половин глава лук, четвърт филия сух хляб, ½ яйце, 15 г масло, 5 мл бяло вино, лимон, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: В намазана с масло тава се нареждат изчистените и напълнени гъби със задушен лук, трохи от сух хляб, магданоз, сол, черен пипер и яйце. Когато се запекат, заливат се с бяло вино и се оставят да се доопекат.

Поднасят се топли в този им вид с парче лимон.

 

„Спомнете си храната, която сте яли през последните няколко дни. Имаше ли между вашите ястия отдавна приготвена храна или полуфабрикати? Ако е така, вие сте пожертвали енергията и здравето за удобството, като същевременно сте отказали на тялото си важни хранителни вещества. Тази храна е толкова далеч от животворните източници на природата, че често носи със себе си само летаргия и апатия. Трябва по всякакъв възможен начин да ядете храна не по-късно от четири до пет часа след приготвянето й. Най-добрата храна е прясната храна. Всички пресни храни имат енергизиращ ефект и е особено полезно да включите пресни плодове и сокове в диетата. Морковът и цвеклото са особено добри като генератори на енергия.“

Дийпак Чопра


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети