Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 12.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.07.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

СПАНАК С ЧЕСЪН И МАЙОНЕЗА

Продукти: 1 кг спанак, 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 2 с.л. майонеза, 2-3 скилидки чесън, 50 г кашкавал, 20 г масло, настъргано индийско орехче, черен пипер, сол

Приготвяне: Почистеният и измит спанак се вари 15 минути в подсолена вода, след което се отцежда. Нарязва се на ситно и заедно с чесъна се задушава няколко минути в маслото, като се разбърква непрекъснато. След това се разстила в намаслена тавичка.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и майонезата и се подправят с индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.

Ястието се залива с тази смес, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече в силна фурна около 30 минути.

 

„Когато човек претоварва стомаха си повече отколкото трябва, в стомаха и в червата остава необработена част от храната, която започва да се разлага и образува отровни газове.“

Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети