Хранене по лунен календар – понеделник – 12.08.19
Днес сме под влияние на 12 лунен ден, чийто символ се явява Светият граал. Затова внимавайте какво пиете. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове. Ако имате проблеми с горните дихателни пътища, то сега е най-благоприятното време да се заемете с лечението. Може да приемате леко отхрачващи билки. Такива са евкалипт, мента, мащерка и други билки, които се използват освен за пиене и за инхалация за облекчаване на горните дихателни пътища.
Не е добре да се приема храна и да се пие в часът на Сатурн, това е времето от 07:40 до 08:50ч за България.
Във времето от 11:00ч до 14:00ч, ако е възможно избягвайте яденето, тъй като Луната е в съвпад със Сатурн. Направете го преди или след това. В това време процесите в организма се забавят, храната се усвоява по-бавно, течностите се задържат в тъканите. Възможно е дори да нямате апетит.
Днес трябва да се избягват излишествата. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако през друг ден преяждането може просто да бъде придружено от приятно чувство на ситост, което преминава без следа след известно време, то днес вероятно ще страдате от тежест и дори болки в стомаха. Затова се грижете за здравето си, не се отдавайте на лакомията, отдавайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Ако не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна.
Днес е желателно да се пият много течности, сокове (освен ябълков). Необходимо е да се въздържате от груби храни. Не се увличайте по боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки. Може да си приготвите варено или печено телешко, пилешко и свинско (не мазно) месо.
Днешното предложение:
МУСАКА С КАЙМА
Продукти: 11-12 сварени картофи, 1 яйце, 400 г кайма от телешко месо, смлени сухари (или галета), 100 г масло, сол на вкус.
Приготвяне: Смачкайте сварените картофи или ги нарежете на малки кубчета и ги запържете в 40 г масло. После добавете яйцето, 30 г масло, сол и разбъркайте. Половината от сместа сложете в намазана с олио тавичка и посипана с галета. Отгоре сложете каймата и върху нея останалата част от картофите. Посипете с галетата, поръсете олио, сложете във фурната и запечете до зачервена коричка. Нарежете на парчета и полейте порцията с някакъв сос.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--120819/
Коментари (0)
Добави коментар