Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна също. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

За тези, които не могат да стоят гладни, храната трябва да е лека. Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също може извара. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но консумация на сокове не се препоръчва в този ден.

Днес е полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Днешното предложение:

ХРУПКАВИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

Продукти: 5-6 по-млади тиквички, 3 яйца, 2/3 ч. ч. брашно, 2/3 ч. ч. галета, 1/2 ч. ч. царевично брашно, олио, 1/2 пакетче чесън на прах (или 2-3 скилидки), сол на вкус. По желание може да се добави настърган пармезан.

Приготвяне: Галетата и царевичното брашно се смесват в съотношение по ваша преценка. можете да ползвате и грис – пшеничен или царевичен.

Почистете тиквичките от дръжките и ги измийте. Разрежете ги на половина по дължина. Ако са много дълги, срежете на половина и след това всяка половина по дължина още на две. Всяка половинка нарежете по дължина на около 4-5 парченца.

Застелете тавата с хартия за печене или намажете с олио. В купа разбийте добре яйцата с 3 с. л. вода или прясно мляко. Добавете сол в сместа.

Чесъна на прах се смесва с брашното. Ако ползвате скилидки чесън, счукайте ги и добавете в яйцата.

Овалвате едно по едно парченцата в следната последователност: брашно, яйце, смес от галета и царевично брашно. Подреждайте ги едно до друго в тавата с кората надолу. Накрая поръсете с много малко олио отгоре.

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на хубава и апетитна златиста коричка. Консумират се топли, докато са хрупкави. Поднесете ги със сос от кисело мляко и чесън или салата според сезона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ала Тиквички от времето на баба ми,като дете умирах за тях,но нашите са поръсени с червен пипер и магданоз. /По чирпански /.
12.10.2020 05:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.