Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 12.10.20 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна също. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

За тези, които не могат да стоят гладни, храната трябва да е лека. Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също може извара. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но консумация на сокове не се препоръчва в този ден.

Днес е полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Днешното предложение:

ХРУПКАВИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

Продукти: 5-6 по-млади тиквички, 3 яйца, 2/3 ч. ч. брашно, 2/3 ч. ч. галета, 1/2 ч. ч. царевично брашно, олио, 1/2 пакетче чесън на прах (или 2-3 скилидки), сол на вкус. По желание може да се добави настърган пармезан.

Приготвяне: Галетата и царевичното брашно се смесват в съотношение по ваша преценка. можете да ползвате и грис – пшеничен или царевичен.

Почистете тиквичките от дръжките и ги измийте. Разрежете ги на половина по дължина. Ако са много дълги, срежете на половина и след това всяка половина по дължина още на две. Всяка половинка нарежете по дължина на около 4-5 парченца.

Застелете тавата с хартия за печене или намажете с олио. В купа разбийте добре яйцата с 3 с. л. вода или прясно мляко. Добавете сол в сместа.

Чесъна на прах се смесва с брашното. Ако ползвате скилидки чесън, счукайте ги и добавете в яйцата.

Овалвате едно по едно парченцата в следната последователност: брашно, яйце, смес от галета и царевично брашно. Подреждайте ги едно до друго в тавата с кората надолу. Накрая поръсете с много малко олио отгоре.

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на хубава и апетитна златиста коричка. Консумират се топли, докато са хрупкави. Поднесете ги със сос от кисело мляко и чесън или салата според сезона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ала Тиквички от времето на баба ми,като дете умирах за тях,но нашите са поръсени с червен пипер и магданоз. /По чирпански /.
12.10.2020 05:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати