Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 13.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 13.01.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 13.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. За здравия човек това ще бъде почти незабележимо. Но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Ако не го направите, може да получите храносмилателни разстройства, да се почувствате некомфортно, особено страдащите от стомашни заболявания. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

МЕСО ПО ФРЕНСКИ С КАРТОФИ

Продукти: 500 г. свинско месо, 3 глави лук, 4 скилидки чесън, 3 броя домати, 5-6 картофа, 200-250 грама кашкавал (сирене), растително масло, майонеза на вкус, сол и смлян черен пипер

Приготвяне: Картофите нарязваме на тънки плочи, доматите на кръгчета, лука на тънки пръстени. Съвсем леко се запържват лука и картофите. 

Равномерно нареждаме картофите върху лист за печене, намазан с масло. Отгоре слагаме лука . Посоляваме със сол, черен пипер.

Нарязваме месото на кубчета с размери около 2 на 2 см (може малко по-големи). Леко се запържва и се разпределя върху зеленчуците, още веднъж сол, черен пипер. Върху него се поставят доматите. Щедро залейте месото с майонеза. Накрая добавете пресован чесън и поръсете ястието с настърган кашкавал.

Поставяме тавата за печене във фурната, загрята на 180 градуса и печем до готовност (може да отнеме от 45 минути до 1 час). Пластовете могат да се размесват, например месо, лук, настъргани картофи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети