Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 14.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 14.02.2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 14.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

Продължава същата тенденция в храненето. Ако с наближаване на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето сега е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

 

ЯХНИЯ ОТ КАРФИОЛ

Продукти: 2 глави карфиол, 500 г лук, 500 г домати (домати от консерва), 1 с. л. брашно, 3-4 лъжици олио, 2 чаши вода, магданоз, червен и черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязва се на филийки лукът и се изпържва в олиото. Когато лукът омекне, поръсва се с брашното, червения и черния пипер. Залива се с водата и се пускат розичките от  карфиола.

Яденето се вари на тих огън. Когато омекне карфиолът, се слагат ситно нарязаните домати и се доварява. Подправя се с магданоз.

 

Любопитно: Лукът служи като профилактично средство при грипна епидемия. Препоръчва се при заболяване на горните дихателни пътища, при запек, диабет, повишено кръвно налягане, трудно зарастващи рани, хемороиди, за увеличаване на диурезата и др. Основното му вещество – фитонцидите – е естествен антибиотик.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети