Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 14.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 14.06.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 14.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.

Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочи вниманието си навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може да се изпие.

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ РИБА ПО ГРАДИНАРСКИ

Продукти: 500 г мерлуза (с глава), 3 с. л. растително масло, 1 глава кромид лук, 2 моркова, 1/4 глава целина, 1 корен от магданоз, девесил, сол, лимон, черен пипер.

Приготвяне: Измитата и изчистена риба се обезкостява и нарязва на парченца.  Рибните отпадъци и 1/3 от почистените и едро нарязани кореноплодни се заливат със студена вода, посоляват се и се варят на умерен огън. Полученият от тях бульон се прецежда.

В мазнината и 1 с. л. вода се задушават до омекване дребно нарязаният лук и останалите настъргани кореноплодни. В рибния бульон след завирането му се прибавят задушените кореноплодни и парчетата от рибата. Супата се вари до омекване на рибата, подправя се с лимонов сок и сол на вкус. Поръсва се с дребно нарязан девесил и смлян черен пипер.

 

„Трябва да отслабнете правилно. Мнозина препоръчват да се откажете от приема на мазнини, а след това диетата е претоварена с протеини. Например диетата на Аткинс е изградена върху това. Отслабването по този начин е възможно, но ще бъде причинена непоправима вреда на здравето. Такава небалансирана протеинова диета води до повишено производство на токсини в тялото. Има много диети, базирани на консумацията на един продукт - месо или шоколад. Това е много нездравословно. Трябва да се храните разнообразно. Количеството сладко и нишестените храни в диетата обаче трябва да бъдат сведени до минимум.“

Анри Шено, френски диетолог

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети