Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 15.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 15.02.2021

Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко!  Устройте си истински гурме ден, опитайте нови ястия. Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света. 

Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява. Пети лунен ден влияе на хранопровода. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес. 

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

МЕДАЛЬОНИ С ГЪБИ

Продукти: 500 г филе (телешко или свинско), 40 г брашно, 50 г бяло вино, 300 г гъби, 2 филии хляб, черен пипер, мащерка (по желание), сол, 125 г масло,

Приготвяне: Медальоните се приготвят от тънката част на филето. Парчетата месо се режат с дебелина 1,5-2 см и леко се очукват, посоляват се, овалват се в брашно (или царевично нишесте) и се изпържват.

Към мазнината се прибавят сотираните гъби, нарязани на филийки, виното, мащерката и сухия бульон.

Хляба се нарязва и се изпържва. Медальоните се нареждат върху кръглите изпържени канапета, поръсват се с черен пипер и се поливат с гъбите и соса.

Медальоните могат да се мариноват предварително като се поливат с 1 ч. ч вино и 1/2 ч. ч. прясно мляко и се оставят едно денонощие в хладилника. 

Гарнитура: пържени картофи, задушени зеленчуци и други.

 

„Който яде, макар че е сит, копае гроба си със собствените зъби.“

Татарска пословица  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още