Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 16.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 16.03.2021

Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и други), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, нека то да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ ГЛАВА НА СЬОМГА

Продукти: 1 глава на сьомга, 2 глави лук, 2 моркова, 2 картофа, 200 г грах (консерва), 1 с.л. доматено пюре, 2 с.л.  олио, 1 чаша кисело мляко, 2 яйца, девесил, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Главата се сварява в подсолена вода и след това се почиства от костите. Прецежда се бульона и се добавят нарязаният лук, моркови, картофи, грах и олиото. Вари се, докато омекнат зеленчуците. Прибавя се рибата, доматеното пюре и се готви още няколко минути. След като се свали от огъня, супата се застройва със смес от разбитите яйца и киселото мляко. Поръсва се с подправките.

 

Любопитно: Девесилът действа много успокоително не само върху тялото, но и върху психиката и ума. Тази подправка е много добро средство, ако искате да се отпуснете напълно и да се наспите както трябва.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още