Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 15.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 15.11.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 15.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

11 лунен ден (до 15:12 ч) е неблагоприятен ден за ядене на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всякакви храни с високо съдържание на сол, както и колбаси, топено сирене и свинска мас. Също така си струва да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите продукти ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи. Днес не трябва да преяждате - по-добре е да напуснете масата леко гладни. Елда, сокове, салати, млечни продукти се усвояват добре.

Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

12 лунен ден (след 15:12ч) също не е ден за отдаване на излишества. Намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна.

Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. По-добре да се въздържате от меса, всякаква риба и яйца. Препоръчително е да пиете колкото се може повече течности: минерална вода, пресни сокове, компоти, чай и напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

Днешното предложение:

РАГУ СЪС СИРЕНЕ

Продукти за 1 порция: 250 г зеле, 50 г сирене, 40 г ориз, 1/2 яйце, 50 мл прясно мляко, 40 г кисело мляко, 1 червен домат, 1 глава лук, магданоз, олио, сол.

Приготвяне: Зелката се попарва и се отделят листата й. Лукът се задушава, прибавя се оризът, нарязаните домати и се заливат с бульона, в който е вряла зелката.

Нареждат се в тава, намазана с мазнина - ред домати, нарязани на кръгове, върху тях сварения ориз, листа от зелето, сирене, пак листа зеле, ориз и най-отгоре се слагат малко домати и се залива с крем, приготвен от млякото и яйцата. Пече се до зачервяване.

Сервира се с кисело мляко.

Полезно: Според проучване, ако дъвчете всяка хапка за около 30 секунди, това може да намали желанието за нездравословни закуски по-късно. Освен това може да намали удоволствието от храненето. Затова е препоръчително всяка хапка да се дъвче между 10 и 15 секунди, преди да я погълнете. Като се вземе предвид всичко това, средното хранене трябва да продължи около 20 минути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати