Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 16.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.03.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.


За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Сами изберете кой начин повече е подходящ за вас – според препоръките на лунния ден, според знака, в който е Луната или според цветната диета.

І вариант - Двадесет и вторият лунен ден е свързан с ефективното натрупване на енергия в човешкото тяло, така че гладуването днес е противопоказано и не се препоръчва. 

Трябва да ядете повече, като предпочитате разнообразни растителни храни: зеленчуци, ястия с плодове и ядки, слънчогледови и тиквени семки, зърнени култури по всякакъв начин. Можете също така да си позволите тестени ястия, яйца, риба, млечни продукти.

Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ІІ вариант - Луната е в знак Стрелец – в дните на Огъня организмът усвоява белтъчините най-добре. Порционът трябва да се състои от белтъчини както от животински, така и от растителен произход. Животинските белтъчини се съдържат в млякото и изварата, а растителните – в бобовите култури, булгура, елдата, гриса, овесените ядки.

Месото е добре да се яде варено, а млякото и изварата да са нискомаслени. Кашкавалът е твърде мазен, затова е по-добре да се прескочи.

ІІІ вариант  - Според цветната диета в понеделник се консумират продукти с бял цвят.

Бели продукти - варени картофи, ориз, банан, бяла круша, кокос, варен яйчен белтък, варено бяло птиче месо, варена бяла риба, бял боб, млечни продукти (мляко, сирене, извара), карфиол, лук и чесън, бяла ряпа, бяло вино.

Белият цвят се използва за лечебни цели, тъй като стимулира процеса на изчистване – както физически, така и духовно.Този цвят способства извеждането от организма на шлаките и излишната вода. Смята се, че продуктите с бял цвят енергизират, спомагат за прочистването на червата и белите дробове. Освен това прекрасно обновяват кожата.

Днешното предложение:

ЛУКЧЕТА С ОРИЗ (бели храни)

Продукти: 1 кг дребни лукчета (може и арпаджик), 1/2  ч.ч. ориз, 1/2 ч.ч. олио (зехтин), черен пипер, дафинов лист, сол                           

Приготвяне: Лукчетата се обелват и се слагат в тава или пръстен гювеч заедно с олиото и се посоляват. Прибавя се черния пипер, дафиновия лист и 3 ч.ч. гореща вода. Слагат се във фурната и се пекат около 30 минути.

След това се прибавят ориза и 1 ч.ч. гореща вода. Ястието се пече, докато оризът набъбне.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети