Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 16.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.08.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 8 лунен ден (до 15:24ч) може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Препоръчително е да спазвате вегетарианска диета.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Избягвайте никотин и алкохол.

В 9 лунен ден (след 15:24ч) е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. Добре е да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и др.

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини - различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо.

Днешното предложение:

ПЕЧЕНО БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 500 г брюкселско зеле, 50 г масло, 1 чаша сметана, 4 с. л. галета, сол

Приготвяне: Поставя се почистеното зеле във вряща вода и се вари почти до омекване.

Прецежда се и се подрежда в тавичка за печене. Прибавя се част от маслото, сметаната, изпържената в масло галета и се пече 15 минути в умерена фурна.

„Преяждането е бедата на храненето, най-опасното явление сред всички, свързани с храненето. Нито един орган, нито една клетка на организма не остава пощадена от преяждането. Това може да го определим като „преумора“ на храносмилателната система и целия организъм.“

Петър Димков


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати