Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 16.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.09.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 17 лунен ден

Чудесен ден за хапване! Можете да готвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. 

Само бъдете внимателни към себе си. Ако не се почувствате добре от някой продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате. 

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

 Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ ШНИЦЕЛИ С ПОДПРАВКИ

Продукти: 6 парчета пилешки гърди, 1/3 ч.ч краве масло, 1 ч.л. чесън на прах, 2 ч.л. изсушен лук, 1 ч.л. червен пипер, ¼ ч.л смлян кимион, 1.л. изсушена мащерка, черен пипер, сол, листа от зелена салата.

Приготвяне: Разтопете кравето масло, като оставите част от него за намазване на месото. Смесете всички останали продукти. Намажете пилешките гърди от всички страни с останалото краве масло и ги оваляйте в приготвената смес.

Изпържете шницелите от двете страни и ги поднесете върху лист от зелена салата (ако няма такава, може с картофено пюре).

ТАТАРСКИ КЮФТЕТА

Продукти: 500 г кайма, 2 ситно нарязани глави кромид лук, 1 яйце, 100 г настърган кашкавал, 100 мл бира, 1 ситно нарязано люто чушле без семките, кимион, черен пипер, сол, олио за намазване на скарата.

Приготвяне: Омесете каймата с останалите продукти и оформете по-големи кюфтета. Подредете ги върху предварително намазнена и загрята скара, и ги опечете до готовност, като ги обръщате с дървена лопатка.

Да не се бодат кюфтета с вилица по време на печенето, за да не изтече сокът им.

Поднасят се с гарнитура от задушени зеленчуци или с картофено пюре.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати