Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 16.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.11.2020

Хранене по лунен календар – понеделник – 16.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С ПАТЛАДЖАН

Продукти: 1 пиле, 1 кг патладжани, 2-3 моркова, 1/2 глава целина, 300 г домати, 60 гр масло, 1/2 ч. ч. олио, 1/2 ч. ч. бяло вино, 2-3 с. л.  счукан сухар, магданоз, сол. Може да се добавят люти чушки по желание.

Приготвяне: Пилето се сварява в подсолена вода, изважда се, обезкостява се и се нарязва на парчета.

Патладжаните се обелват, нарязват на филии, посоляват се и се оставят да престоят около 1 час. След това се овалват в брашно и се изпържват в олиото.

Морковите и целината се почистват и се настъргват на едро ренде, след което се задушават с малко сол в сгорещено масло. Добавя се виното, а към края се добавят обелените и нарязани домати.

Когато всички продукти са готови, се прибавя месото. Сосът се сгъстява, като се сипва малко от сухара.

Изпържените патладжани се нареждат в чиния за сервиране, а върху тях се изсипва свареното пиле. Ястието се поръсва с магданоз. Лютите чушки се сервират отделно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети