Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 17.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.01.2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 15 и 16 лунен ден трябва да е умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. Сега кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

Знае се отдавна, че планетите оказват влияние върху здравето на човека. За това голямо значение има правилният режим на хранене. Най-важният фактор за избора на индивидуална астродиета е личният хороскоп на всеки човек.  Освен, че лунната диета е важна, също и седмичните ритми оказват своето влияние. През седмицата се променят биологичните ритми на организма, както и физиологичните функции и са взаимосвързани с вибрациите на планетите. Всеки ден различна планета оказва своето влияние върху нас. Ако се съобразяваме с това, може да си разнообразим своето хранене и да извлечем реална полза на здравето си.

Понеделник е под влияние на Луната. В астрологията тя оказва влияние върху работата на стомаха, затова не е желателно да претоварваме стомаха си с твърде мазни храни.

Препоръчително е да се избягват солените, мариновани, пушени меса и риби и изобщо такива храни, както алкохол и сладкарски изделия. Да се намалят до минимум или напълно се откажете от употребата на силни подправки, тестени изделия, лук, чесън, домати. Всичко това може да раздразни храносмилателната система и да създаде излишни неприятности.

По-малко солете храната си. Лунната храна, която може да използвате са зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя, лапад, фасул, зелена царевица, гъби, пиперки, дини, всички листни зеленчуци и салати, каши и млечните продукти - обезсолено сирене, извара, кашкавал, мляко, плодове (без цитрусови и кисели плодове).

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ЗЕЛЕ С МОРКОВИ ПО АНГЛИЙСКИ

Продукти: 500 гр. ситно нарязано зеле, 400 гр. настъргани моркови

За заливката: 1/2 кофичка кисело мляко, 100 г майонеза, 2 с. л. бяло вино, 2 с. л. лимонов сок, сол, черен пипер

Приготвяне: Смесваме настърганите зеле и моркови, отгоре заливаме със соса и поставяме в хладилника да постои известно време и да се стегне.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети