Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 17.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.02.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

РУЛАДИНИ С КРАСТАВИЧКИ (тенджера под налягане)

Продукти: 1 кг. говеждо (свинско) месо, 3 кисели краставички, 150 г. сланина (или свинска мас), 50 г маргарин, 2 глави лук, черен пипер и сол на вкус.      

Приготвяне: Месото се измива и се нарязва на 4-5 парчета. Начукват се на филийки с дебелина 1 см. Сланината се нарязва на същия брой парченца и също се начуква.

Краставичките се измиват и се нарязват по дължина на четири.

Върху филийките месо се слага сланината и парче краставичка. Завиват се на руладини и се завързват с дебел конец.

Маргаринът се разтопява в отворената тенджера под налягане и руладините се запържват.

Запържва се леко и лукът, нарязан на четири, посолява се и се поръсва с черен пипер. Долива се вода да ги покрие, може да се добави вино.

Тенджерата се затваря и се поставя на силен огън. Щом започне да съска, огънят се намалява и ястието се задушава 30 минути.

След като поизстинат руладините, конците се изваждат, след което се нарязват на кръгчета и се поднасят с ориз, картофи или юфка.

Забележка: Вместо сланина, може да се сложи топено сирене и нарязана шунка. Вместо да се шие, може да се забодат с клечки за зъби в краищата руладините. Ако месото е свинско, може да се сложат в намазана с олио тава, да се залеят с 1 и ½  ч.ч. вода и да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около половин час.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети