Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 17.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.05.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В храненето на 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва” организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден.

Днешното предложение:

САЛАТАТА НА ГРАДИНАРЯ

Продукти: 750 г картофи, 150 г зрял бял боб, 1 по-голяма глава кромид лук, 3 кисели краставички, 4 домата, 4 с . л. майонеза, копър, босилек, оцет, черен пипер, щипка захар, сол.

Приготвяне: Картофите се сваряват, обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се с предварително сварения боб и ситно нарязания лук.

Сместа се залива с оцет и плътно се затваря с капак в подходящ съд да постои така поне 1 час.

Добавят се нарязаните на кубчета кисели краставички и домати, салата се овкусява с майонезата, зелените накълцани подправки, захарта, сол, черен пипер и се разбърква добре. Прехвърля се в салатиера и се украсява по вкус.

 

Любопитно: Копърът помага при безсъние, главоболие от студена природа, успокоява болките, колики при бебета, ушни болки, болки в кръста, размеква плътните тумори, помага при оригване, газове. Измиване на косата с отвара от пресен копър помага при косопад.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети