Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 17.08.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.08.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 17.08.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е по-добре да се въздържате от преяждане.  Един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. 

Лунният календар в края на четвъртия лунен цикъл (преди новолуние) препоръчва да се извършват процедури за прочистване на тялото, а първата стъпка към това е пълен отказ от храна или поне минимална консумация. 

Така че, ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Но от тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете днес.

Също така е нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Днешното предложение:

ЛЯТНА ЗЕЛЕНЧУКОВА САЛАТА

Продукти: 7 картофа, 1 глава сварено цвекло, 4 моркова, 200 г грах,  2 скилидки чесън, 1 ч.л. захар, 3 с.л. оцет, 60 г масло, сол.

Приготвяне: Обелените и измити картофи и моркови се нарязват на кубчета.

В тенджера кипнете вода, посолете и пуснете първо картофите. Оставете ги да се варят 5-6 минути. След като ги извадите, пуснете във врящата вода морковите и граха за около 5-6 минути. Отцедете ги.

В тиган разтопете маслото, сложете скилидките чесън. След като се зачервят ги смачкайте и извадете. В същото (подправено) масло пуснете картофите, морковите и граха и ги оставете на огъня 10 минути като ги разтърсвате, без да бъркате.

Обелете и нарежете цвеклото, после го прибавете и него, поръсете със захарта, оцета и ако е необходимо, посолете.

Оставете на огъня, докато се изпари оцетът. Не трябва да се разбърква, за да не оцвети цвеклото останалите зеленчуци.

Сервирайте салатата и я оформете красиво в плато.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети