Хранене по лунен календар – понеделник – 18 юли 2022
В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.
Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.
Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.
Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.
Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци. Избягвайте екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.
За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.
ГЮВЕЧ ОТ ДРЕБНА РИБА
Гювечът става много вкусен, ако се приготви в глинен съд.
Продукти: На 1 кг дребна прясна риба, 1 ч. ч. олио, 1 чаша бяло вино (вместо вино 4-5 лъжици оцет и ½ чаша вода), 2-3 глави лук, 5-6 скилидки ситно нарязан чесън, 1-2 дафинови листа, магданоз, няколко зърна черен пипер, сол.
Приготвяне: Рибата се изчиства и измива добре, посолява се и се слага в съда, в който ще се пече. Прибавят се лукът, нарязан на филийки, ситно нарязания чесън, виното, подправките и гювечът се пече в умерена фурна.
Поднася се студен.
"Един лук може да разплаче хората, но не е измислен зеленчук, който да ги разсмива."
Уил Роджърс
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--18-iuli-2022/