Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 18.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 18.10.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 18.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

12 лунен ден (до 18:06ч) ограничете яденето, не бива да се преяжда, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Храната трябва да е лека и здравословна. Може да си позволите малко  гладуване, ако желаете. Хубаво е да се предприеме сокова терапия. Много е полезно да се използват сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

 Ако ви е трудно да гладувате цял ден, тогава намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, меса, всякаква риба и яйца. Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и цигарите.

Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. 

Днешното предложение:

СИРЕНЕ (КАШКАВАЛ) НА ФУРНА

Продукти: 300 г сирене, 50 г прясно краве масло, 1 к. ч. брашно, 5 пиперки, червен пипер.

Приготвяне: Сиренето (или почистеният от кората кашкавал) се нарязва на парчета с дебелина около 0, 5 см, които се потапят във вода, овалват се в брашното от двете страни, подреждат се в тавичка с предварително разтопено масло и се пекат във фурна.

По желание сиренето може да се поръси с червен пипер. Поднася се топло с по 1 предварително опечена пиперка.

 

ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ

Продукти: 1 кг картофи, 2 к. ч. прясно мляко, 50 г краве масло, сол на вкус

Приготвяне: Картофите се обелват и се нарязват на едри парчета, заливат се със студена вода (да се покрият) и се сваряват. Отцеждат се и докато са още топли, се прекарват през преса и се разбиват с горещото мляко, солта и маслото.

Приготвеното пюре се съхранява във водна баня в неокисляем съд до поднасянето.

По желание може да се настърже сирене или кашкавал отгоре.

 „Всички хора имат право да ядат, защото чрез яденето растат и придобиват елементите, необходими за тяхното развитие, за техния живот.“ 

Беинса Дуно


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети