Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 19.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.04.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

При нарастваща Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е също за разтоварване или гладуване.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

Друга лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби.

Благоприятно е да се приготвят билкови отвари и настойки. От алкохола е по-добре да се откажете.

Днешното предложение:

КАРТОФИ „А ЛА ГУРМЕ“

Продукти: 1 кг картофи, 2 с.л. супени лъжици масло, 3/4 чаша заквасена сметана, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне:  Измийте големи, еднакво големи картофени клубени, подсушете, увийте във фолио и изпечете във фурната.

Обелете и ги намачкайте с маслото, индийско орехче, сол и черен пипер.

Поставете в глинен съд, залейте със заквасена сметана и сложете във фурната за 10 минути.

Любопитно: Ингрид Бергман спазвал един и същ режим в продължение на години. Ставал в 8ч, започвал да пише от 9ч до обяд и после скромно хапвал. Храната му била винаги една и съща: кисело мляко, конфитюр от ягоди и корнфлейкс.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.