Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 19.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.04.2021

Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

При нарастваща Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е също за разтоварване или гладуване.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

Друга лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби.

Благоприятно е да се приготвят билкови отвари и настойки. От алкохола е по-добре да се откажете.

Днешното предложение:

КАРТОФИ „А ЛА ГУРМЕ“

Продукти: 1 кг картофи, 2 с.л. супени лъжици масло, 3/4 чаша заквасена сметана, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне:  Измийте големи, еднакво големи картофени клубени, подсушете, увийте във фолио и изпечете във фурната.

Обелете и ги намачкайте с маслото, индийско орехче, сол и черен пипер.

Поставете в глинен съд, залейте със заквасена сметана и сложете във фурната за 10 минути.

Любопитно: Ингрид Бергман спазвал един и същ режим в продължение на години. Ставал в 8ч, започвал да пише от 9ч до обяд и после скромно хапвал. Храната му била винаги една и съща: кисело мляко, конфитюр от ягоди и корнфлейкс.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още