Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 19.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.07.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:19ч продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и сок от моркови.

От 16:19ч на 19 юли започва 11 лунен ден до 17:37ч на 20 юли е добре по възможност да се направи разтоварване (гладуване) или да се ядат моно продукти. Например яжте само плодове или само зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки. В този ден някои провеждат Екадаша.

МАРКИЗА

Продукти: 250 г бишкоти, 250 г масло, 100 г пудра захар, 3 пресни яйца, 150 г шоколад, 250 г сметана, светъл мармалад по избор.

Приготвяне: Омекналото масло се разбива на пяна със захарта.

Един по един се прибавят жълтъците, след това се слагат разтопения шоколад и разбитите на сняг белтъци.

Бишкотите се намазват с мармалада и се нареждат изправени около стената на дълбока форма. Дъното на формата също се покрива с бишкоти.

Кремът се изсипва върху тях и тортата се оставя на студено да се стегне.

Преди поднасянето се обръща върху стъклена чиния и се гарнира с разбитата сметана.

Любопитно: Италианският търговец и пътешественик Марко Поло обичал да смесва млякото с различни добавки и да го замразява на студено. Да, именно на него дължим появата на любимия на всички сладолед.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп