Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 19.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.08.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 19.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. За здравия човек това ще бъде почти незабележимо. Но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Ако не го направите, може да получите храносмилателни разстройства, да се почувствате некомфортно - особено страдащите от стомашни заболявания. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ ПО ПАНАГЮРСКИ

Продукти: 1 кг картофи, 125 г прясно масло, 250 г кромид лук, 300 г пресни домати, 30 г чесън, 1 връзка магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяне: Избират се средно големи картофи. Обелват се и се отрязват от едната страна. Издълбават се с върха на ножа за ръчно белене на картофи и се посоляват. Лукът, нарязан на дребно, се задушава в част от маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаните домати, чесън и магданоз, сол и черен пипер. Със сместа се напълват картофите. Подреждат се в тавичка, като във всеки картоф се поставя отгоре парченца от останалото масло, а помежду им се изсипва останалата част от плънката. Заливат се с гореща вода и се пекат до готовност. Поднасят се топли.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати