Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 2 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 2 май 2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 2 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

АГНЕШКА ЯХНИЯ

Продукти: 600-700 г агнешко месо, 80 г олио, 1 с. л. брашно, 2 глави лук, 2 домата (или доматено пюре), 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Месото се нарязва на парчета и се задушава в мазнината. Прибавя се лукът, нарязан на дребно. Като стане прозрачен, се поръсва брашното.

Задушаването продължава, докато брашното стане златисто, а лукът порозовее.

Прибавя се червения пипер и ястието леко се разбърква, като се внимава запръжката да не потъмнее. Залива се с хладка вода и се посолява. Ястието остава да ври на тих огън.

След като месото се свари, се пускат доматите, нарязани на кръгчета. Яхнията се вари още известно време, сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

АГНЕШКО СЪС СПАНАК

Продукти: 1 кг агнешко месо, 500 г спанак, 500 г лапад, 3 връзки пресен лук, 1 връзка магданоз, ½ връзка джоджен, ½ ч. ч олио, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на средно големи парчета и се слага в тенджера. Спанакът, лападът и зелените подправки се измиват и се нарязват на ситно. Прибавят се при месото, поръсва се червения пипер и сол на вкус и се заливат с олиото и 2 к. ч. вряла вода. Тенджерата се покрива с капак, замазва с тесто и ястието се вари два часа на тих огън.  


Топ новини

виж още