Хранене по лунен календар – понеделник – 20 юни 2022
В 21 лунен ден можете да се хапне вече по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.
Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
ШНИЦЕЛИ ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти: тиквички, олио, брашно, сирене, извара или кашкавал, 3-4 яйца, счукан сухар или галета.
Приготвяне: Вземат се по възможност равни тиквички, нарязват се резени на дължина, които се потапят в брашно и се изпържват леко от двете страни.
Отделно се прави смес от натрошено сирене или извара и 1–2 яйца, от които се слагат на равномерен пласт между два резена тиквички.
Притискат се добре резените, потапят се в разбитите яйца, после в счукан сухар и пак в яйчната смес и се пържат шницелите в силно сгорещена мазнина.
Поднасят се със зелена салата. Вместо сирене като плънка може да сложите тънък резен кашкавал.
Полезно: Тиквичките имат противоалергично действие, помагат срещу киселинна интоксикация, артрит, хепатит, мигрена, епилепсия, рак.
Патладжан – сърдечносъдови заболявания, подпомага изхвърлянето на течности и предпазва от отоци.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--20-iuni-2022/