Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 20.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.04.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи, но да не се преяжда и да се избягва алкохола.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. 

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

Днешното предложение:

КОКОШКА КАПАМА

Продукти: 1 млада кокошка, 500 г лук, 3-4 глави чесън, 3-4 домата (или 2 с.л. доматено пюре), 4-5 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 1-2 дафинови листа, магданоз, сол. 

Приготвяне: Изчистената и измита кокошка се нарязва на парчета и се слага в тенджерата.

Прибавят се лукът (нарязан на филийки), чесъна (главите обелени само от външната люспа), нарязаните домати (или размитото пюре в малко вода), червения пипер, дафиновия лист, магданоза и сол на вкус.

Ястието се залива с олиото и 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, пече се докато остане на мазнина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати