Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 20.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.07.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

В последния ден от лунният месец ден не се препоръчват пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Днешното предложение:

БАНУШ

Продукти: 2 чаши пресято царевично брашно, 2 ч.ч. сметана, 1 чаша вода, сол на вкус.

Приготвяне: Брашното се изсипва в малка тенджера и като се прибавя постепенно водата, се разбърква, докато се образува еднородна смес без бучици. Добавя се сметаната, посолява се и се разбърква добре.

В тенджерата под налягане се налива 1 чаша вода, на дъното й се поставя метална скара, а върху нея – захлупената тенджерка с приготвената смес. Тенджерата се затваря и се слага на силен огън.

Щом започне да съска, огънят се намалява и след 10 минути тенджерата се сваля.

Горещият бануш се разбърква добре с дървена лъжица и се оставя няколко минути на топло в захлупената тенджерка.

Поднася се с настърган кашкавал или сирене, с горещо стопено прясно масло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети