Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 20.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.09.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 20.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

В 14 лунен ден е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат полуфабрикати, много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус или много сладко.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши, червен грейпфрут.

Днешното предложение:

ОРИЗ СЪС СКАРИДИ И ЧУШКИ

Продукти: 120 г ориз, 120 г скариди, ½ зелена чушка, ½ червена чушка, 2 лъжици олио, 2 яйца, 1 глава лук, 1 лъжица сос от соя (може да се замени с подправка за супа), сол.

Приготвяне: Изсипва се почистения и попарен ориз във вряща подсолена вода и се вари до омекването му. Прецежда се, залива се със студена вода и се оставя да се отцеди.

Изпържва се ситно нарязания лук в олио до пожълтяване, прибавят се нарязаните на тънки ивички чушки, скаридите и се пържи сместа, докато чушките поомекнат.

Прибавя се отцедения ориз и се пържи при непрекъснато бъркане, докато оризът започне да потъмнява. Прибавя се соса от соя към горещата смес, яйцата разбити със сол и се задушава още малко.

Полезни съвети: Всичко, което вреди на черния дроб, предразполага към застой на кръвта във вените и води до разширяване им. А вредни за черния дроб са животинските мазнини, тестените изделия, алкохолът, недостатъчна консумация на плодове и зеленчуци, на риба и растителни мазнини.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп