Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 21.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 21.09.20

Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня. Необходимо е да се яде „жива храна” – плодове, зеленчуци, мед. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо. Допустима е риба, ако не можете без месо.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Ако изпитвате гадене и повръщане  днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

Днешното предложение:

СИРЕНЕ С ДОМАТИ И ПРЯСНО МЛЯКО

Продукти: 500 г обезсолено краве сирене, 5-6 домата, 1/4 малко пакетче краве масло, 4 с. л. олио, 1/2 ч. ч прясно мляко, 3-4 яйца, 1 ч. л. червен пипер, магданоз.

Приготвяне: Обелете доматите и ги нарежете на ситно, после ги задушете в олиото.

След това покрийте дъното на тавичка, поръсете ги равномерно със сирене и залейте с разбитите в млякото яйца. Пуснете тук там нарязани парченца краве масло и запечете във фурната.

Готовото ястие поръсете с червен пипер и магданоз. Поднася се горещо.

СОЛЕН КЕКС СЪС СИРЕНЕ

Продукти:  3 яйца, 2 ч. ч. брашно, 1 к. ч. олио или разтопено краве масло, 1 бакпулвер, 1 ч. ч. кисело мляко (или прясно), 1 ч. ч. натрошено сирене, ким или сусам, сол.

Приготвяне: Размесете брашното с бакпулвера, добавете останалите продукти и разбъркайте. Сипете тестото в намаслена кексова форма. Поръсете с ким или сусам.

Нарязва се на филийки след като се опече и изстине.  


Коментари (3)

Маргарита Благодаря!
21.09.2020 04:21 / Отговор
Нина Великолепни съвети. Благодаря Ви от сърце.
21.09.2020 08:14 / Отговор
Нина Великолепни съвети. Благодаря Ви от сърце.
21.09.2020 08:15 / Отговор

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още