Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 21.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 21.10.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 21.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 23 лунен ден

Това е време, когато трябва да забравите за всякакво пируване. Дори не мислете да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден, трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване.  Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата), като максимум днес наблегнете само върху плодове и зеленчуци. Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви състояние. Ако решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна.

Луната е в знак Рак - Стомахът и храносмилателната система са уязвими днес. През този период е възможно усещане за тежест и болка в епигастралната област, което може да показва наличието на гастрит или други заболявания на стомаха. Много е важно през този неблагоприятен период за здравето да избягвате излишък от храни и напитки, които могат да провокират обостряне на това състояние. Възможна е подпухналост поради задържане на течности в тъканите на тялото, което също може да бъде предизвикано от неправилно хранене.

Днес тялото ни се нуждае от въглехидрати. Включете макароните в диетата си - те се усвояват достатъчно бързо. Полезна е овесена каша. Тежката храна в този ден е нежелателна, защото храната се усвоява бавно. Не яжте твърде горещо, също така, избягвайте остри подправки. 

Алкохолът е разрешен, но ако нямате конкретни проблеми със стомаха.

Днешното предложение:

СУПА ОТ ГЪБИ С ОРИЗ

Продукти: 250 г гъби, 1к.ч. ориз, 1 с.л. брашно, 50 г краве масло, 1 яйце, 1 л. вода, връзка магданоз, черен пипер, лимонов сок, сол на вкус

Приготвяне: Гъбите се измиват, нарязват се на дребно и се задушават с половината масло. Разреждат се с гореща вода и се варят около 15 минути. След това към тях се добавя измитият ориз и продължавате да варите супата, докато стане готова. Накрая се подправя със сол, яйце и лимонов сок. Накрая се добавя черния пипер и нарязаният магданоз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети