Хранене по лунен календар – понеделник – 2.11.20
В 17 лунен ден можете да готвите любимите си ястия. Време за гурмани и ценители на доброто ядене. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди.
Може да ядете месо, риба, сладко, гъби, практически всичко, но е добре продуктите да се съчетават помежду си. Добре е да не се смесват на едно ядене сладки продукти с месни блюда.
Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.
Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.
Подходящо за продукти, повишаващи половата потенция, афродизиаци.
Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!
Днешното предложение:
ТРАКИЙСКИ САРМИ
Продукти: 600 г смляно свинско месо, 1 пакетче готови фини кори, 2 стръка праз лук или връзка пресен лук, 3 домата, 3 с. л. олио, 1 ч. л. червен пипер, чубрица, черен пипер и сол.
Приготвяне: Нарежете на дребно лука и го задушете в 2 с. л. олио и 1 с. л. вода. Като омекне, прибавете смляното месо и задушете, докато се изпари течността.
Разбъркайте с нарязаните на кубчета домати, добавете червения и черния пипер, чубрицата и солта.
Нарежете корите на 6 парчета и разпределете върху тях сместа.
Навийте корите с плънката на рулца като сарми и ги наредете в намазана с малко мазнина тава. Пече се в умерена фурна.
След изпичането залейте със загрята до кипене вода, в която сте прибавили останалата мазнина и малко сол. Похлупете ястието с капак и го сложете на топло, докато сармите се задушат и поемат течността.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--21120/
Коментари (0)
Добави коментар