Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 22.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.06.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.06.20 - Tribune.bg
Снимка:

Във 2 лунен ден много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.

Един от най-опасните моменти на този лунен ден може да бъде консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

За предпочитане е да се въздържате от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.

Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда. Подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна. Това, което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми. Но не забравяйте, че при избора на правилна диета е необходимо да се вземат предвид вашите нужди в настоящия период, не трябва да избирате тази или онази диета само защото е модерна сега или защото някой е постигнал определени резултати чрез нея. Всеки човек е уникален и всяка диета трябва да бъде приспособена към вашето тяло, към състоянието, в което се намирате в момента и към целите, които сте си поставили.

Днешното предложение:

ЗРЯЛ ФАСУЛ НА ФУРНА

Продукти: 350 г фасул, 100 мл олио, 300 г лук, 1 морков, 40 г целина, 1/2 глава чесън, червен пипер, магданоз и сол на вкус.      

Приготвяне: Фасулът се кисне в студена вода 5-6 часа, след което се залива отново със студена вода и се вари до полуомекване заедно с моркова, целината и част от лука, нарязани на дребно. Добавя се част от олиото. Прибавя се останалата част от лука, задушен в олио, обелените скилидки чесън, сол, червен пипер и ситно нарязан магданоз. Ястието се разбърква и се изсипва в тавичка и се запича на фурна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати