Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 22.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.07.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Диетата на 20 лунен ден изисква отказ от тестени изделия и сладкиши. В този ден можете спокойно да опитате нови и необичайни ястия от екзотичната кухня. При едно условие: те не трябва да бъдат от птиче месо.

Лош ден за пиршество. Не се препоръчва да се преяжда, да се натоварва тялото с тежки продукти. В този ден преобладава светлината, която ни дава много енергия и жизненост. Ако сега се отдадете на лакомия, тогава рискувате напълно да неутрализирате целия им положителен ефект.

Не яжте днес повече, отколкото е необходимо за функционирането на тялото ви. Много е важно да се научите да правите разлика между чувство на глад и повишен апетит. Когато преяждаме, запушваме тялото си, запушваме енергийните му канали, правим себе си неспособни да възприемаме фините енергии. Ние сами се освобождаваме от редкия дар, който ни е даден от природата: да усетим нашите истински нужди и желания. В храните, включително.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ПРЯСНО ЗЕЛЕ

Продукти: 1 средно голяма зелка, 2 глави лук, 1 яйце, 3 стръка целина, 2 с.л. олио, черен пипер, брашно, сол, олио за пържене

Приготвяне: Зелето се нарязва на ситно и се задушава в подсолена вода на слаб огън. След като омекне се отцежда от водата.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. Прибавят се 3 супени лъжици брашно. Сместа се разбърква и се снема от огъня. Прибавят се свареното зеле, разбитото яйце, ситно нарязаната целина, сол и черен пипер на вкус.

От сместа се оформят неголеми кюфтета, които се сплескват. Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио. Поднасят се топли.

ПЛОДОВА САЛАТА СЪС СТАФИДИ

Продукти: 2 големи ябълки, 2 портокала, 100 г стафиди, 2 ракиени чашки ром, 500 г сметана, 3 к.ч. пудра захар

Приготвяне: Ябълките и портокалите се обелват и се нарязват на парченца, смесват се със стафидите и се заливат с рома. Сместа се разбърква добре и се разпределя в 4 чинии. Наръсва се с 1 чашка пудра захар.

Сметаната се разбива с останалата пудра захар и се шприцова върху плодовете. До сервирането плодовата салата се държи на студено.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати