Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 22.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.11.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден (до 19 часа) можете да предприемете еднодневна диета. Постът сега е полезен. Ако ли не, препоръчват се само вегетариански варианти. Каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре. По-добре е да се откажете от месо, газирани напитки, свинска мас, херинга, пушени меса. 

Добре е да се ограничи количеството храна. Ястията трябва да са по-малко осолени. Старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. 

Днешното предложение:

САРМИ ОТ ГЪБИ

Продукти за 1 порция: 150 г пресни гъби, 1/2 к.ч. ориз, 1 глава лук, 4-5 лозови листа (консерва), 1 с.л. сухо грозде, 2-3 лъжици олио, 1/2 яйце, 1 к.ч. кисело мляко, лимон, магданоз, черен пипер, сол

Приготвяне: Гъбите се варят в малко вода. Лукът, нарязан на дребно се задушава в олиото. Прибавят се гъбите. Като се позадушат, слагат се оризът, черният пипер, дребно нарязаният магданоз, сухото грозде и солта.

Получената смес се загъва в лозови листа. Наредени в тенджера, сармите се захлупват с чиния и се заливат до половината с гъбения бульон. Те се варят на тих огън.

Сварени се поднасят с кисело мляко или със сос, приготвен от разбития жълтък, към който е сложено малко от соса на сармите. С бъркане сосът се кипва. Подкиселява се. При поднасяне сармите се заливат.

Полезни съвети: Важно е да започнете утрото със страхотно настроение и вкусна храна. Въпреки това, трябва да се помни, че някои храни не могат да бъдат изядени на празен стомах. Според диетолозите сладкиши, захар и торти, изядени на празен стомах, стимулират освобождаването на инсулин в кръвта, което допринася за развитието на диабет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати