Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 23.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.03.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за всякакви пиршества и излишества

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за всякакви пиршества и излишества. Почти цялата храна, която ядем днес ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъдат пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

 За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ КАРТОФИ С БОБ

Продукти: 500 г картофи, 1 ч.ч. сварен бял боб, 1 глава кромид лук, 1/2 връзка зелен лук, оцет, олио, магданоз, копър и сол. (на вкус)

Приготвяне: Картофите се сваряват, охлаждат и се нарязват на кубчета. Добавят се свареният боб, ситно нарязаният лук от двата вида, копър, магданоз, овкусяват се със сол, оцет и олио. Разбърква се внимателно и се слага в салатиера.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати