Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 23.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.08.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Петнадесети ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. 

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

 

Днешното предложение:

ГЪБИ МАРИНОВАНИ

Продукти: 200 г гъби, 20 мл оцет, 20 мл бяло вино, 2 скилидки чесън, 10 мл олио, 5-6 зърна черен пипер, 3 г сол, дафинов лист, копър, магданоз.

Приготвяне: Еднакво подбраните по големина гъби се изчистват и измиват. Варят се 15 минути в маринатата, която е съставена от всички останали продукти.

Оставят се да изстинат в течността. Студени се съхраняват в буркан и се държат на хладно в хладилник.

Маринованите гъби се поднасят с отделно сервирани салати или сварени картофи, подправени със сол, оцет, олио и нарязан лук на кръгове.

 

Любопитно: Императрица Екатерина II обожавала най-простото ястие по отношение на съставките и начина на приготвяне: пържени яйца с лук, домати и чесън. Великият княз на Великото московско княжество (1533 – 1547 г.) и първи цар на Русия Иван Грозни предпочитал обичайната каша от елда ... овкусена с портокали.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати