Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 23.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.09.19

Снимка:

Днес сме под влияние на 24 лунен ден

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино, но само в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

БЪБРЕЦИ СОТЕ

Продукти: 1 кг бъбреци, 6 глави лук, 100 г масло, 1 чаша вино, магданоз, черен пипер и сол.

Приготвяне: бъбреците се разрязват на две по дължина, почистват се, измиват се и се нарязват на филийки. Пържат се в сгорещено олио и се покриват с капак. Когато се запържат добре, се прибавя нарязаният лук и отново се захлупват до омекване на лука. Подправя се с магданоз и черен пипер, налива се виното и ястието се задушава още малко. Посолява се преди поднасянето.

КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС

Продукти: 700 г кайма, ½ ч.ч. ситно нарязани маслини, 2 яйца, 6 с.л. масло или олио, сухар, черен пипер и сол.

За соса: 1 глава лук, 3 домата, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Омесва се каймата с маслините, черен пипер и малко сол. Оформят се кюфтенца, които се потапят в разбитите яйца и се овалват в счукан сухар. Пържат се в сгорещено олио.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, прибавят се обелените и нарязани домати, червен пипер и се задушава 5-6 минути, след което се налива ½ чаша топла вода, добавят се нарязаният магданоз и сол и се вари още 5 минути.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив