Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 23.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.11.2020

Хранене по лунен календар – понеделник – 23.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Тъй като до 14:12 ч сме все още под влияние на 9 лунен ден, е добре да се ядат зърнени храни, каши, крем супи,  прости ястия от храни. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата се откажете.

След 14:12 ч започва 10 лунен ден и вече всичко е позволено, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и от моркови.

Днешното предложение:

НАДЕНИЧКИ С ТЕСТО НА ФУРНА

Продукти: Само добри колбаси! Това е най-важното условие за вкусна храна.

0,500 к колбас (наденички), 2 чаши брашно, 120 мл прясно мляко, 1 яйце, 1 – 1 и 1/4 с . л. захар, 6 гр мая, 2-3 с. л.  растително олио, сол.

Приготвяне: Ако имате хлебопекарна, там може да приготвите тестото.

Ако нямате: Разбийте яйцето с млякото, маята, сол, захар и масло. След това добавяйте брашното постепенно, като разбърквате непрекъснато. Меси се до момента, в който тестото започне да остава по ръцете. Ако тестото лепне, добавете още малко брашно. Оставете тестото на топло място и го покрийте с кърпа. Ще бъде готово за употреба след час.

Включете фурната на 160-170 градуса, оставете я да се загрее.

Разточете готовото тесто с дебелина 3-4 мм и го нарежете на ивици от 10 мм ширина.

Увиват се наденичките в тесто като египетски мумии. Оставете малки празнини, така че колбасът да се вижда, в бъдеще ще има лице на мумия. Поставете всички увити наденички върху лист за печене и ги изпечете във фурната за 12 минути.

Когато извадите готовите наденички, направете им очички. За очите можете да използвате горчица, кетчуп или майонеза, което е по-добро.

Сервирайте прясно изпечени наденички в тестото на масата. Такива египетски колбаси "мумии" на черен фон изглеждат много впечатляващи.

"Кремвиршки-мумии"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети