Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 24 октомври 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 24 октомври 2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 24 октомври 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци. 

Изключете днес месо, мазни храни, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Допустими са млечни продукти.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

КАРФИОЛ КАТО МОЗЪК

Продукти: 500 г карфиол, 30 г краве масло, 3 яйца, щипка настъргано индийско орехче, щипка черен пипер, 1 глава кромид лук, ½ чаена лъжичка сол.

Приготвяне: Карфиолът се разделя на малки цветчета, измива се добре под течаща вода и се пуска в кипяща подсолена вода, в която се вари до омекване.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото, без да се оцветява.

Прибавят се изцеденият от водата карфиол, разбитите с вилица яйца и подправките. Разбърква се и се оставя да заври на слаб огън 5-6 минути. Ястието се поднася топло, с варени картофи.

 

ПАСТЕТ ОТ ЗЕЛЕН ЧЕСЪН И ОРЕХИ

Продукти: 100 г орехови ядки, 80 г зелен чесън, 250 г сух бял хляб, 60 мл олио, 12 маслини, сок от 1 лимон, сол на вкус.

Приготвяне: Към кашицата от счукания със солта чесън се прибавят смлените орехови ядки и накиснатият в студена вода и изстискан хляб. Сместа се разбърква с дървена лъжица, като постепенно се прибавя на порции олиото до получаване на еднородна кашообразна маса. Подправя се с лимоновия сок и се украсява с маслини.


Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети