Хранене по лунен календар – понеделник – 25.05.20
В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден.
Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна.
През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба. Ако решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.
Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан, са много полезни през този период.
Да не се правят очистителни процедури.
В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.
Днешното предложение:
СУПА ОТ ШАРАН СЪС СМЕТАНА
Продукти: 700 г шаран, 2 моркова, 1 резен целина, 1 глава лук, 1 ч.л. доматено пюре, 2-3 с.л. сметана,50 г масло, копър лимонов сок, сол.
Приготвяне: Измитият и почистен шаран се нарязва на няколко едри парчета и се сварява в подсолена вода. Изважда се и бульонът се прецежда.
Целината, морковите и лукът се нарязват на много ситно. Задушават се в сгорещено масло и се заливат с прецедения рибен бульон. Подправят се с лимоновия сок, доматеното пюре и още сол, ако е необходимо и се варят на умерен огън докато омекнат.
Прибавя се обезкостеният шаран, нарязан на дребни парченца.
След като се свали супата от котлона се подправя със сметаната като се разбърква добре. Поръсва се със ситно нарязания копър.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--250520/
Коментари (0)
Добави коментар