Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 25.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 25.11.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 25.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, екзотични рецепти, месо и гъби

Понеделник е под влияние на Луната. В астрологията тя оказва влияние върху работата на стомаха, затова не е желателно да претоварваме стомаха си с твърде мазни храни. Препоръчително е да се избягват още солените, мариновани, пушени меса и риби, и изобщо такива храни, както алкохол и сладкарски изделия. Намалете до минимум или напълно се откажете от употребата на силни подправки, тестени изделия, лук, чесън. Всичко това може да раздразни храносмилателната система и да създаде излишни неприятности.

По-малко солете храната си. Лунната храна, която може да използвате, са зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя, лапад, фасул, зелена царевица, гъби, пиперки, дини, всички листни зеленчуци и салати, каши и млечните продукти - обезсолено сирене, извара, кашкавал, мляко, плодове (без цитрусови и кисели плодове).

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, екзотични рецепти, месо и гъби. В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за обилно и разточително хапване. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Да се избягват алкохолните напитки или да се сведат до минимум.

Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. 

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си със салати, пресни сезонни плодове и зеленчуци. Идеално време за зеленчукова и плодова диета. По-добре сокове, чайове, компоти.

Ако не можете никак без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, яйца, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Може да си опечете пита, пай, кекс, прясно изпечен хляб в домашни условия.

 За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети